31 Ocak 2013 Perşembe

Sevgililer günü geliyooooorrr...

             


                  Evet sevgililer günü telaşı sardı şimdi sevgilisi (eşi, nişanlısı, uzatmalısı) olanları. Peki Sevgililer günü yaklaşırken soruyorum size bu kurabiyelerle neler anlatmayı isterdiniz sevgilinize?






28 Ocak 2013 Pazartesi

Kutu kutu pense...



      Kalbini dolduranlar kutularını seçti şimdi sıra kutuları doldurmaya geldi...  Sevgililer günü hazırlıkları başlasınnn....   Bu kutuların içine girecekleri , kime gideceğini  ve nasıl gideceğini merak edenler sevgililer günü postumu beklesinler...


23 Ocak 2013 Çarşamba

Dilay ve Serkan Söz verdiler...

           

             Hani geçen gün gemiler kaldırmıştık ya yüreğimizden  işte bu postum o geminin rüzgarının onu nereye attığıyla ilgili.

            Serkan benim arkadaşım bu kurabiyeler için yaklaşık 1 aydır görüşüyoruz öylemi olsun böylemi olsun, İnsan sevdiğinin bir an gülümsediğini görebilmek için nasılda çabalıyor. bir yelken klübü aracılığıyla tanıştıkları için , yeni bir deryaya yelken açtıkları için bu temayı tercih ettik. Gemimizin Rüzgarı aşk yani.

          Söz verdiler geçen cumartesi evlenmek için :) ve bu kurabiyeler de   Dilay'a sürpriz olarak sadece bir an gülümsesin diye yapıldılar. Dilay söz verdiği adamın doğru adam olduğuna emin olsun diye... Çünkü bence bir adam sevdiğini gülümsetmek için ne kadar pervane oluyorsa etrafında o kadar doğru adamdır işte.

           Dilay'la şahsen tanışmadım ama  Serkan'ın  bu küçücük detayın üzerinde ne kadar özenle durduğunu ve nasıl heyecanlandığını gördüm.  Sevgili Dilay şunu bil ki ; Sadece bir an gülümse diye  çok fazla çabalayan bir adam var karşında yolunuz açık olsun  musmutlu çok mutlu  günleriniz olsun... :)


Kırmızı Kadife Kek (Red Velvet Cake)

           Bu gün sizlerle bence inanılmaz bir lezzet olan Kırmızı Kadife Kek (Red Velvet Cake ) 'in tarifini paylaşmak istiyorum. Bu benim vazgeçilmez tariflerimden.  ilk başta biraz karışıkmış gibi duruyor tarif ancak bir cesaret yaparım ben bunu dediğiniz ve başladığınız an herşey yerine oturuyor ve bu cesaretiniz mükafatlanıyor :) Tabi benim gibi kilo almaya müsait arkadaşlara pekte sık yapmalarını önermem :)
 
            Yemek kime nasip olduysa pek beğendi tarif istedi ama ben bu tarifi 3-4 farklı tariften yapıyordum  o anda tarif isteyenlere yazdrımak zor oluyordu ve en sonunda ısrarlara dayanamadım ve tarifi tek tarife dönüştürdüm birde tabi tarif vermek istemiyor tarzı söylenmelere yer vermemek adına. Herkes görebilsin diye  burada sizlerle paylaşmak istedim...

          Ben genelde bir şey pişirirken  hikayesini araştırmayı çok severim yalnız bu Amerika'nın meşhur keki olduğu için kaynakların çoğu İngilizce,fakat Genel kanı büyük buhran sonucu  fakirleşen halk ellerindekilerle yetinmeye çalışıyordu ve mutfakta minimum malzeme ile maksimum lezzeti arayan ev kadını bu lezzetli keki (tabi o zaman gıda boyası yerine pancar kullanılıyordu ) bizlere kazandırmış. Neyse lafı uzatmayalım ve tarife geçelim buyrun efendim :)




Kırmızı Kadife Kek  (Red Velvet Cake)

Butter milk:  Malesef ülkemizde bulunmadığından bunu kendimiz yapıyoruz.

1,5 su bardağı süt 
1,5 yemek kaşığı elma sirkesi 

  (süt oda sıcaklığından çok az daha ılık olmalı çok sıcak olunca kesiliyor sirke oda sıcaklığında olacak) 

Kek için : 
 3 yumurta 
2 su bardağı toz şeker 
1,5 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat (sakın tepeleme koymayın kek acımtırak olur silme kaşık olsun)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası ( küçük kavanozlarda satılıyor küçük dediğime bakmayın sizi baya idare eder, 4-5 tl gibi bir fiyatı var)
1,5 tatlı kaşığı toz kakao  (silme kaşık)
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tutam tuz

Krema:  (krema çırpıldıktan sonra 15-20 dk dolapta beklemeli)

500 gr labne
50 gr tereyağı 
30 gr. (1,5 yemek kaşığı) krem şanti
2 çay bardağı pudra şekeri          (isterseniz sadece krem şanti de kullanabilirsiniz)



 Yapılışı: 
 Butter milk bir kenarda 10 dk beklesin.

-Şeker ve yumurta beyazlayana kadar çırpılsın (her kekin temel kuralı budur unutmayın) 4-5 dk
-Sonra içine sıvıyağ , butter milk (özel karışımımız)  ve sirkeyi koyup yeniden karıştıralım 1-2 dk
-Ayrı bir yerde elediğimiz un,kakao, gıda boyası, kabartma tozu, vanilya, karbonat, ve tuzu sıvı karışıma ekleyip yavaş yavaş spatulayla karıştıralım .
-22 cm lik bir kalıp kullanabilirsiniz ayrıca fırına verirken altına metal folyo sararsanız tabanın yanmasını engellersiniz, kek uzun süre fırında kaldığı için hafif yanmaların önüne geçemeye biliyorsunuz.
-Önceden ısıtılmış 175 derece fırına kekimizi koyalım ve kesinlikle 50 dk dan önce kapağı açmayalım.
- Fırına göre pişirme süresi değişir ancak yaklaşık 1 saatte pişmekte kekimiz.
-Kekimiz soğuduktan sonra 3 e bölerek üzerine kremamızı eşit şekilde dağıtalım üst süslemeside sizin yaratıcılığınıza ve zevkinize kalmış.

 Ben görevimi yerine getirdim umarım beğenirsiniz...

Evet size kolay gelsin ve afiyet olsun.





19 Ocak 2013 Cumartesi

18 Ocak 2013 Cuma

Hoşgeldin Bora bebek :)

       
              Bora çok stratejik olarak dünyaya getirilmiş:) ,  şeker mi şeker , sırma saçlı çok uslu bir bebek :)  Arkasından yağmur getiren sert Rüzgar demekmiş. Anneyle babanın sıkıntılı durumuna ferahlık getirmek için Dünyaya gelmesi dolayısı ile ismini oldukça anlamlı kılıyor. Stratejik diyerek yanlış anlaşılmalara yer vermeyelim sadece çok doğru bir zamanda geldi Bora bebek :) ona uzun ömürler diliyorum  Sevgili arkadaşlarım Fatma ve Yusuf'a Bora'ları ile birlikte nice güzel günler diliyorum.
         Bora'ya bu zamanlarından bir anı kalsın diye Annesi bir anı defteri ve kendi içinde bir lohusa tacı istedi...Güle güle kullansınlar. Ve Benim için birde Güzel fotoğraf çektiler  paylaşmak bu güne kısmetmiş çok teşekkür ederim :)


Anneye, Teyzeye ve Bora bebeğe fotoğraf için ayrıca çok teşekkür ederim...

17 Ocak 2013 Perşembe

Nice Güzel seneler "MEHMET ÖZKAN"...

               

                  Eda hanım oğlu Mehmet Özkan'ın  2. Doğum günü için benden hem doğum günü masasına renk katmak hem de doğum gününe gelen minik misafirleri eğlendirmek için   hayvan figürlü kurabiyeler istedi bende elimden geleni yaptım ve ortaya işte bunlar çıktı  Umarım keyifle yemiştir  minik misafirler ...  Mehmet Özkan' a  nice güzel  mutlu yıllar diliyorum...  








Nice seneler Gökçe...

   


      İrem hanımın yeğeninin  1. yaşı için sipariş ettiği Kurabiyeler...  Hayvanları severmiş Gökçe umarım beğenmişlerdir ve afiyetle yemişlerdir...   Keçe üzerine yazıda benden Gökçe'ye  küçük bir hediye...










İyiki Doğdun "Baykuşu Seven Kız" :)

   
       

        Biriyle ev arkadaşı olmak, Kayıtsızlık ve şartsızlık gerektirir.  Ne kan bağı ne ten uyumu hiç bir şey yoktur aranızda. Sadece zamanla oluşacak gönül bağı  olasılığına bağlı olarak eve çıkıverirsin hatta bu kararı verdiğinde  içlerinden sadece birini referans alarak evet dersin, diğerlerini tanımadan belki. İşte benimki biraz böyle birazda can havliyle verilmiş bir karardı, okulun ilk yılını yurtta geçirip ikinci yılını evde geçirme hayaliyle.... Hayatta verdiğim en doğru kararlardandı, hemde önünü arkasını düşünmeden verdiğim kararlardan...  Bu karar bana 3 tane harika insan kazandırdı...  Belkide hayatta en şanslı olduğum bir kaç şeyden biri...

            Ben bugün en huysuzuna yaptığım kurabiyelerden  bahsedeceğim :) Geçenlerde doğum günüydü ve ona güzel kurabiyeler hazırlayıp gönderdim. İsmi Şennur, en çocuk ruhlumuz en kırılganımız ama en huysuzumuz...   Bir Baykuş sever. Neredeyse her şeyinin üzerinde baykuş vardır... E tabi haliyle bazı kurabiyelerin üzerinde baykuş figürleri var...  yazım biraz gecikmiş olsa da ona hayatında şu da olsa dediği herşeye sahip olmasını diliyorum ve nice güzel yıllar diliyorum ...






1 Ocak 2013 Salı

Hoşgeldin "SARE"...

       


             Biz Sare'yi  aslında geldiği zamandan 1 hafta önce bekliyorduk  ama Sare bizi kandırdı ve Aralık sonu değil Ocak başı geldi .  Kurabiyeleri aralık ayında hazır olup üzerine Aralık 2012 yazılınca bize tatlı bir anı kaldı :)

              Ve tatlı kız Sare sevgili arkadaşlarım Merve ve Metin'in biricik kızları  1 ocak 2013 te bir yeni yıl süprizi olarak merhaba dedi hayata Hoşgeldin Sare  Hayat sana hep iyi davransın ve seni heycanla bekleyen bu güzel insanlar hep yanında olsun...