15 Şubat 2013 Cuma

Çıtır Çıtır "kandil simidi"...

       
           Sizinle mis kokulu, açlık yatıştıran ve çayla şahane giden kandil günlerinin vazgeçilmezi , şık bir paketlemeyle kandillerde hediye olarak götürebileceğiniz çıtır çıtır bir tarif paylaşacağım...  E ne olduğunu tahmin etmişsinizdir tabi ki "kandil simidi"...
         
           İstanbul'da Kandil günlerinde pastanelerin camlarında kandil simidi kutularından kuleler olur paket halinde,   tek fiyatlıdır hatta üzerinde hayırlı kandiller yazan özel kutuları vardır. Ama maalesef  Bursa'da öyle bir uygulama göremedim gidiyorsunuz ne kadar istiyorsanız alıyorsunuz sıradan kuru pasta kutularına koyuyorlar. İlk fark ettiğimde şaşırdım biraz , bilemedim İstanbul'da  bu kutsal günün çıkarcılıkla kirletilmesine mi üzülsem, yoksa her icat ihtiyaçtan ortaya çıkar mantığıyla sevinsem mi. Sonra karar verdim ki Pratik düşünceden kimseye zarar gelmez. Çalışan insanlarız fazla vakit kaybetmemek için her yere koştura koştura gidiyoruz  bide kandil simidi tarttırmak için uzun kuyruklara hiç gerek yok ve İstanbul mantığını taktir ettim :) Bursa'da da en kısa zamanda gelişmesi umuduyla diyorum.

      Ama siz  derseniz ki    Ben kandil simidimi pastaneden almam en iyisi ev yapımıdır içine koyulan belli yapan el belli e sunum işinde de benden iyisi yok güzelce  paketlerim hediye olarak götürürüm derseniz buyurun aşağıda yapılışına bakın :)


 MALZEMELER

125 gr tereyağ (margarin)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı içine beyazı üzerine
aldığı kadar un (ben 4-5 bardak )
1 çay bardağı susam

Bütün hepsini karıştıralım sert bir hamur elde edelim.  sonra simit haline getirelim  ve önce yumurta akına batıralım sonra susama bulayalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.

önceden ısıtılmış  170 derece fırında 20 dk veya üstleri kızarana kadar pişirelim.


 Şimdi isterseniz afiyetle yiyin isterseniz hediye olarak götürün. Afiyet olsun....

12 Şubat 2013 Salı

Rüyaları gerçeğe dönüştüren Çekiliş sonuçlandı...




       Herkese günaydın biliyorum kimin kazandığını merak ediyorsunuz o yüzden bende daha işe gelir gelmez yazıyorum. sizi daha fazla merakta bırakmamak için :) Öncelikle katılan herkese çok teşekkür ederim.  Ben bu çekilişi instagram, facebook ve blogspotta gerçekleştirdim. Fazla katılım olmasa da benim için iyi bir katılımdı. çok kişi olmayınca bende klasik yöntem çekiliş yapma kararı aldım ve benim için oldukça keyifli oldu. Yalnız çekilişi yaptığımda ben açıkçası şok oldum. şimdi sizi fotoğraflarla ve kazananla baş başa bırakıyorum... Bir daha ki çekilişte görüşmek üzere...




     Sanırım buna kalp temizliği deniyor Yeni Gelin Yeni hayat blogunun sahibi hafta sonu paylaşamadığı için etkilenip rüyasında katılamadığını ancak ona çıktığını görmüştü sanırım kalp temizliğinden ileri geliyor ve kendisini tebrik ediyorum afiyetle yesinler...  Kağıdı açtığımda aslında ufak bir şok geçirdim. Gerçekten çok şaşırtıcı bir tesadüf oldu bence...  Bana cagdaozdogan@gmail.com adresimden adres bilgilerinle ilgili ulaşabilirsen bugün paketi çıkaralım yola.


8 Şubat 2013 Cuma

sevgililer günü çekilişi...

       
            Günaydın herkese bu gün erkenciyim ama bir çılgınlık yapmaya karar verdim ve sevgililer günü için çekiliş yapmaya.  yani 4 günlük çekiliş yapmaya karar verdim :)  Aslında fotoğrafları eklediğim günden beri aklımda ama gel zaman git zaman farkettim ki acayip az zamanım kalmış . Ne yapalım ilki böyle olsun kısmetse 2. de daha uzun bir zamana yayarız şimdi çekilişe katılmak için şartlarım aşağıdadır. ve salı akşamı saat 20:00 de sonlanacaktır. çarşamba kargonun yola çıkabilmesi için. Sahip olacağınız şey ise bu fotoğraftaki kurabiyeler. istediğiniz adrese gönderilecektir.






Ne yapmak gerekiyor bu çekilişe katılmak için?
Şöyle ki;

İlk şartım: Blogumu izlemeye almanız. Hangi isimle izlediğinizi bu yazıma yorum olarak bırakmanız.

İkinci şartım: Çekilişi, ait olduğu herhangi bir fotoğrafla birlikte blogunuzda duyurmanız ve duyuru linkini -e-mail adresinizle birlikte- bu yazıma yorum bırakmanız.

Blogunuz yoksa; facebook ya da twitter'da çekiliş haberimi paylaşmanız ve paylaşım linkini -e-mail adresinizle birlikte- bu yazıma yorum bırakmanız


Her katılım +1 şans olarak eklenecektir. Herkese bol şanslar diliyorum...