9 Mayıs 2013 Perşembe

Çikolatalı mini mini alman pastaları...

         

          Kim sevmez ki çikolatayı hadi kendisini sevmiyorsunuz diyelim,  kokusuda mı cezbetmiyor sizi ? ben çikolatalı olan her şeyi seviyorum. Ve bu gün yine çikolatalı bir tarif olan mini mini alman pastaları çıktı kesemden. Tamam o kadar kolay bir tarif değil ama çok lezzetli olduğu ve çok güzel göründüğünü söyleyebilirim  buyrun şöyle bir bakalım nasıl yapılıyor neler gerekiyor ...


MALZEMELER
5 su bardağı un
10 gr kuru maya (1 pk instant maya)
2 yumurta
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı (margarinde olabilir )
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker

EKMEĞİN HAZIRLANIŞI: Unu bir kaba alıp şeker ve tuz ile karıştırıyoruz ortasını havuz gibi açıp içine maya, yumurta ,yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağını ekliyoruz  ve unu kenarlarından alarak yavaş yavaş yoğuralım. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize  diziyoruz üzerlerine hafifçe bastırıyoruz. üzerine nemli bir bez serip mayalanmaya bırakıyoruz. (evlerimiz kaloriferli malum bu sebeple hamur mayalamak için sıcak bir köşeniz yoksa fırınınızı önce 50-60 dereceye ısıtın ve sonra kapatıp tepsiyi içine koyun yaklaşık 45-60 dk arasında mayalanacaktır . bir malzemeleriniz mutlaka oda sıcaklığında olmalı)


İÇ KREMASI İÇİN 
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 su bardağı tozşeker

KREMANIN HAZIRLANIŞI: Yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencerede koyulaşana kadar pişirin. arada karıştırarak soğumaya bırakalım. Krema sıkma torbasına doldurarak veya bir kaşık yardımıyla kekeleri enlemesine ortadan ikiye ayırım içine kremamızı sıkalım. Eğer arzu ederseniz kremanın üzerine mevsim meyvelerinden arzuya göre koyabilirsiniz mesela ben muz ile çok seviyorum.

ÜZERİ İÇİN 
150 gr bitter çikolata (sütlüde olabilir tercihe göre)
3/4 çay bardağı çiğ krema
ince çekilmiş antep fıstığı

SOS HAZIRLANIŞI: Krema ve çikolatayı birlikte benmari usulü eritin  (ocak üzerinde su dolu bir kap üzerine ısıya dayanıklı başka bir kap oturtarak eritme şekli) daha sonra ekmeklerin üst kapaklarını bu sos içine batırıp çıkartın  yada tel ızgara üzerine dizip sosu üzerinde gezdirin (benim tercihim batırmaktan yana :)   sonra kapakları kapatıp  üzerlerinede fıstıkları serpip servis edebilirsiniz









Afiyetle yemeniz dileğiyle...

5 yorum :