3 Temmuz 2012 Salı

Marshmallow'dan şekerhamuru yeni yıl pastası...




Herkese merhaba  bu gün  eskilerden kalma yani bu yılın başından  (artık bu yılıda eskittik malesef) eşimle ilk yeniyılımız için hazırladığım pastamın tarifini vereceğim sizlere...  Evet marshmallow dan şeker hamuru yaptım ve sonrada pastamı bununla süsledim şimdi bunun için ihtiyacınız olan şeyler marsmallow şekerleri ben bim marketlerden temin ettim 2 renkli paketler halinde satılıyor  ben bu tarifi sevgili Ayşe Yaman'ın blogundan almıştım emeğe saygı çerçevesinde hareket etmek isterim sizde buradan yararlanabilirsiniz...


ama pandispanyamın tarifini sizlerle paylaşayım

 SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için) (ben en küçük 22 cm lik  kare borcamda yaptım içine yağlı kağıt serdim)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya




evet gelelim pandispanya pişirmenin püf noktalarına


· Yumurta aklarını mutlaka cam bir kasede krem şanti gibi oluncada  kadar çırpalım. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpalım.
· başka bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 7-8 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
· Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur) · Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Benim fırınım tam 50 dk. da pişiriyor ve ben 40. dk dan önce kapağını kesinlikle açmıyorum, siz fırınınızın performansına göre 45. dakikadan sonra kapağı çok az açarak kontrol edebilirsiniz)
         bu arada bu tarif hafif nemli bir tariftir çok ıslak sevmeyenler için idealdir fakat ben 1 bardak sütle ıslattım pastam daha ıslak olsun diye.


     iç süsleme artık size kalmış ben normal krem şanti kullanmıştım Ganaj bana biraz ağır geliyor yinede siz bilirsiniz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz...





          Evet sizlere kolay gelsin sonrasında da afiyet olsun... Herkese tatlı günler olsun...

1 yorum :