15 Şubat 2013 Cuma

Çıtır Çıtır "kandil simidi"...

       
           Sizinle mis kokulu, açlık yatıştıran ve çayla şahane giden kandil günlerinin vazgeçilmezi , şık bir paketlemeyle kandillerde hediye olarak götürebileceğiniz çıtır çıtır bir tarif paylaşacağım...  E ne olduğunu tahmin etmişsinizdir tabi ki "kandil simidi"...
         
           İstanbul'da Kandil günlerinde pastanelerin camlarında kandil simidi kutularından kuleler olur paket halinde,   tek fiyatlıdır hatta üzerinde hayırlı kandiller yazan özel kutuları vardır. Ama maalesef  Bursa'da öyle bir uygulama göremedim gidiyorsunuz ne kadar istiyorsanız alıyorsunuz sıradan kuru pasta kutularına koyuyorlar. İlk fark ettiğimde şaşırdım biraz , bilemedim İstanbul'da  bu kutsal günün çıkarcılıkla kirletilmesine mi üzülsem, yoksa her icat ihtiyaçtan ortaya çıkar mantığıyla sevinsem mi. Sonra karar verdim ki Pratik düşünceden kimseye zarar gelmez. Çalışan insanlarız fazla vakit kaybetmemek için her yere koştura koştura gidiyoruz  bide kandil simidi tarttırmak için uzun kuyruklara hiç gerek yok ve İstanbul mantığını taktir ettim :) Bursa'da da en kısa zamanda gelişmesi umuduyla diyorum.

      Ama siz  derseniz ki    Ben kandil simidimi pastaneden almam en iyisi ev yapımıdır içine koyulan belli yapan el belli e sunum işinde de benden iyisi yok güzelce  paketlerim hediye olarak götürürüm derseniz buyurun aşağıda yapılışına bakın :)


 MALZEMELER

125 gr tereyağ (margarin)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı içine beyazı üzerine
aldığı kadar un (ben 4-5 bardak )
1 çay bardağı susam

Bütün hepsini karıştıralım sert bir hamur elde edelim.  sonra simit haline getirelim  ve önce yumurta akına batıralım sonra susama bulayalım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.

önceden ısıtılmış  170 derece fırında 20 dk veya üstleri kızarana kadar pişirelim.


 Şimdi isterseniz afiyetle yiyin isterseniz hediye olarak götürün. Afiyet olsun....

1 yorum :

  1. çok tatlı blgun cnm banada beklerim :)


    http://stonebabe.blogspot.com/

    YanıtlaSil